سقف عرشه فولادی

ورق ها ی عرشه فولادی برای انواع متنوعی از دهانه های بزرگ و کوچک قابل استفاده می باشند و تا دهانه ۶ متر به کمک تیر فرعی بدون نیاز به اجرای شمع و تا دهانه ۳ متر بدون نیاز به هیچگونه تیر فرعی قابلیت اجرایی دارند.

البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن می‌شوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالب‌بندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل بدون میلگرد استفاده می‌شود. از این‌رو هیچ‌ نیازی به انجام عملیات قالب‌بندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر می‌کند نیست؛ درواقع ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالب‌بندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی می‌شود؛ از طرفی سایر کارهای وقت‌گیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کف‌سازی و پوکه‌ریزی انجام نمی‌شوند چراکه این سقف دارای بتن‌ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از این‌رو نیازی به انجام کف‌سازی و پوکه‌ریزی نیست بنابراین عملیات ناز‌ک‌کاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

در این حالت، طراح معمولاً این آرماتورهای کششی را درکف کنگره‌های ورق‌ها را در نظر گرفته و آنها را آرماتورهای طولی نام گذاری می‌کند.

هنگامی که برای اولین بار از سیستم عرشه فولادی استفاده شد، به آن به‌عنوان یک نسخه اولیه برای آزمایش نوعی سقف کامپوزیت جدید با دال یک طرفه نگاه می‌شد. با این همه، برخی از مزایا این سیستم نسبت به فرم‌های معمولی سقف مانند صرفه جویی در هزینه و زمان ساخت و هماهنگی آن با روکش بتنی باعث تا کاربرد آن هر روز گسترش یابد.

پودر سخت کننده که از سنگ دانه هایی مقاوم ساخت شده است باعث ایجاد یک سطح بسیار مقاوم در برابر خوردگی، سایش و ترک می شود ضمن اینکه سطح ایجاد شده به وسیله این پودر سطحی یکدست و بدون خلل و فرج است. مقاومت فشاری ۲۸ روزه این مواد حدود ۲۷۰ نیوتون بر میلیمتر مربع می باشد.

درباره نحوه نصب گل‌میخ‌ها نیز باید گفت که معمولاً این موارد را به‌وسیله دستگاه جوش خاصی به بال تیرهای سازه‌ای جوش می‌کنند که این فرایند جوشکاری می‌تواند هم به‌صورت مستقیم روی بال تیر سازه‌ای و هم‌روی ورق فولادی انجام گیرد.

این نوع از سقف در سازه فلزی کاربرد گسترده ای دارند. در این مقاله به طور مفصل به بررسی مزایا و معایب سقف عرشه فولادی سقف عرشه فولادی و صد البته نحوه اجرا و جزئیات ویژگی‌ها و مشخصات، مقاومت، ضخامت و دهانه آن پرداخته شده است.

به زبان ساده

مزیت دیگر این سیستم در کنار ارزان و مقرون به صرفه بودن آن، این است که در اجرای این نوع سقف امکان سقف گذاری و بتن ریزی در کلیه طبقات به طور هم‌زمان امکان‌پذیر بوده و این نکته در کاهش زمان اجرای پروژه مؤثر بوده و هزینه‌های آن را کاهش می‌دهد.

استفاده از لایه‌های عایق حرارتی و صوتی برای جلوگیری از انتقال حرارت و صدا به ساختمان.

برای اتصال عرشه‌های فولادی بر روی میلگردها از گل‌میخ استفاده می‌کنند. مزیتی که این روش دارد این است که موجب کاهش وزن تیرهای فولادی مصرف‌شده می‎‌شود.

این ورق یکی از اصلی ترین، مهمترین و پر هزینه ترین بخش ها در سیستم سقف های عرشه فولادی می باشند. این ورقها با ضخامت ۰٫۸ میلیمتر الی ۱٫۲۵ میلیمتر و در عرض ۱۲۵ سانتی متر به صورت رولی توسط دستگاههایی که به شکل موجدار و به روش نورد سرد آن ها را فرم می دهند، تولید می شوند.

این نوع سقف علاوه بر مقاومت بالا در برابر بارهای زنده و مرده، امکانات ساختاری و زیبایی بیشتری نیز دارد.

آسمان خراش اجزا سقف عرشه فولادی انواع سقف تیرچه بلوک دال بتنی سایر مقالات سقف کاذب و انواع آن عرشه فولادی کامپوزیت کف کاذب کلیات سقف عرشه فولادی گلمیخ مصالح ساختمانی مقاله مقاوم سازی مقایسه سقف ها میلگرد

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *